HTML

Kínai Kaland

Élménybeszámoló Kínában töltött hónapjainkról. Kung Fu is. Panda is. Kaland is. Posts with English summaries!

Utolsó kommentek

  • Krisztina Kottyán: A videó teljes verziója: www.youtube.com/watch?v=IDew5lLslf0 Bár most már cikinek érzem a mozgásomat rajta...ha nem is mutat olyan szépen, élveztem legalább :) (2015.02.28. 19:03) Sebastian meglepije
  • ktina: @Shaolin Bunny: Köszi szépen! Az út nagyon jó volt, Pekingbe kicsit be tudtunk nézni :) De itthon másnap már munka volt, és azóta is nagyon elfoglalt vagyok a munkámmal! A bőröndök egy része még ki ... (2012.02.24. 20:00) Ég veled, Fuzhou!
  • Shaolin Bunny: Arról már lekéstem, hogy jó utat kívánjak haza, de: remélem minden rendben ment a hazafelé úton! :) Majd várom a további bejegyzéseket! (2012.02.18. 21:23) Ég veled, Fuzhou!
  • Shaolin Bunny: Az idézet nagyon helytálló és egyszerűségétől szép. Ha nem baj, kölcsön is vettem, mert nagyon megtetszett. :) A kaligráfia is nagyon jól néz ki! Egy ilyet én is kitennék itthon a szobám falán. (2012.02.11. 17:48) Kung-fu szünet
  • ktina: @nóra73: Szia :) Nem tudjuk megvárni a napot, jövő héten már otthon vagyunk. Itt elég vicces az időjárás, egyik nap +17 fok van és napsütés, másik nap meg +6 és eső. De az otthoni fagyok egyáltalán ... (2012.02.10. 01:38) Lampion Fesztivál
  • Utolsó 20

2012.01.14. 19:29 ktina

Zöld január

Címkék: kína közlekedés gasztronómia kung fu kínai konyha fuzhou

Tartozom Qufu bemutatásával. Ha már eltöltöttem ott egy teljes hónapot, csak illik valamit írni róla! :)

De most inkább csak beköszönni van kedvem, mert ma is találkoztunk Rogge-vel és Xu Shi fu-val. A mester vacsora meghívásának tettünk eleget. A taxifogással ezúttal sem volt szerencsénk, késtünk is egy órát. Tapasztaltuk, hogy sok taxi üresen sem állt meg nekünk, biztos azért, mert külföldiek vagyunk. Ezt a dolgot csak annyiban nem értem, hogy inkább nekünk lenne félnivalónk a kommunikációtól (ami egyébként már kevésbé jellemző).

 

(A főutakon így tolonganak a taxik napközben, bezzeg mikor nekünk kellene, egy se jön. Rendelésüknek pedig külön ára van.)

 

 

 

 

 

 

 

Fuzhou egy távoli, eldugottnak tűnő részére vitt utunk, egy "igazi" bérházba. Igazinak nevezem, mert mi azért igencsak elkülönített negyedben élünk, ahonnan messze esik a város zaja és baja (a szaga azért gyakran eljut :)). Egy szűk udvaron kellett egy tömböt megkerülnünk, hogy bejussunk. Lift nem volt, de az egész épület kb. öt emelet lehet. A lakás egész nagynak, mégis kicsit zsúfoltnak tűnt. Kínai módi szerint több különböző fogás volt az asztalon, amelyek ízletesek voltak. Számomra a licsis sertéshús volt érdekes kombináció - a licsiről azt hittem alma -, és jót lehet kihozni a káposzta gyömbér mixből is. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mester magánéletéről eddig semmit nem tudtam, úgyhogy ez ezért is volt különleges este. Kiderült, hogy az ő szülővárosa közel van a Wuyi hegységhez (ami Fujian leghíresebb és legszebb természeti látványossága és nagyon örvendetes lenne nekünk is látni végre), felesége pedig a vietnámi határ mellől származik. Van egy kisiskolás fiuk, aki szerintem nagyon helyes. Természetesen ő is tanul kung fut, meg sárga öves egy japán stílusban (talán ju-jitsu). Japán harcművészeti iskolákból egyébként kevés lehet az országban, mert a wushu annyira a sajátjuk, hogy emellett miért is akarnának mást tanulni. Ha ez nincs is így, de egy kis igazság lehet benne. A tae-kwon-do egyébként népszerű, a városban több hirdetéssel is találkoztam, és a dengfengi harcművészeti boltokban a kung fu ruhák mellett csak ehhez árultak még felszerelést. :)

(Rogge-val és a "kisharcossal" :))

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezt a képet pedig csak azért, hogy lássátok, itt milyen zöld a január!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Holnap egész nap főzni fogok, mert vannak még kínaiak Fuzhouban, akik nem ettek a gulyásomból. Hát, itt jól lelőttem ezt a poént, de egyszerre csak nem hívhattam meg mindenkit! Holnapra azoknak szervezek vendégséget, akik azalatt töltöttek Magyarországon hosszabb időszakot, amíg mi itt voltunk. Ez a kölcsönösen megtapasztalt kulturális csere :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaikaland.blog.hu/api/trackback/id/tr433545935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása