Tegnap vásárolni voltunk a Carrefourban, ami olyan bevásárlóegység, mint például a Tesco, de kis hazánkban még nincs belőle (Kínában 1995 óta van), és francia tulajdonú. Itt ez egy hozzánk közel eső pláza felső két szintjén található, kerékpárral szoktunk arra járni. A lényeg, hogy lehet venni olcsón ezt - azt, vettünk is pólót, szandált, nyuszis bögrét, és ami a legfontosabb, wokot.
A wok az ázsiai konyha egyik alap eszköze.Öntött vagy kovácsolt vasból készül, de lehet találni olcsóbbakat, amik nem. Mi sem vettünk túl drágát, de azért remélem, vasból van, mert az a lényege. Van is súlya, de még ráérünk azon gondolkodni, hogyan hozzuk haza a repülőn. (Áruk 70 - 700 yuan között, miénk 160.)
A rendelkezésünkre álló konyhai eszközök végesek, túl bonyolult ételek elkészítésére nincs lehetőség, ezért ragaszkodtam annyira a wokhoz. Sok új ízzel is meg lehet ismerkedni általa.
A konyhai eszközök végesek, de nem az alapanyagok. :) Íme néhány dolog a szekrényemből, legtöbbjüket még nem használtam korábban - pl. mogyoróolaj, kukoricaolaj, rizsecet, világos szójaszósz, bambuszrügy, szecsuáni bors:
Ma ebédre el is készítettem első wokos ételem: sült padlizsán barna rizzsel. I T T találtam a receptet, I T T pedig a wok használatához olvastam tanácsokat. Ezt a két weboldalt szívesen ajánlom a konyhaművészet iránt érdeklődőknek. Még én is el tudok időzgetni rajtuk, bár nem érdeklődöm megszállottan a konyha iránt. :)
(Tofu sütése fokhagymás, gyömbéres szójaszószban)
(Póréhagymával megszórva)
(Kész étel padlizsánnal és rizzsel)
Utolsó kommentek